Vazdušast kolač sa kruškama i svežim mlekom

08/05/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4213
"Legenda kaže da je i hladan veoma ukusan, ali uvek se potroši pre nego što se ohladi "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano424
  • Pregledi tokom meseca63
  • Pregledi tokom desmice14
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Uključite rernu da se zagreje do 180 stepeni. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Čim postane vazdušast beli krem stavite maslac, mleko i pola soka od limuna i nastavite mućenje dok se dobro ne pomešaju svi sastojci.

2. Prosejte brašno sa praškom za pecivo jednom i posle drugi put direktno u tečnu smesu, mešajući drvenom ili silikonskom kašikom.

Pravite kružne pokrete samo u jednom pravcu. Ovi koraci su važni da bi kolač bio vazdušast. Ako vam se konzistencija čini retka pospite još malko brašna.

3. Podmažite i nabrašnite dno i zidove odgovarajućeg kalupa za kolač i sipajte smesu.

4. Isecite kruške na polovine, očistite od semenki, ne ljuštite ih i isecite na tanke kriške. Poređajte ih preko smese za kolač, naprskajte preostalim sokom od limuna i pospite obilno vanilin šećerom.

5. Pecite oko 35 minuta ili dok čačkalica ne bude suva. Pre nego što odvojite od kalupa sačekajte da se potpuno ohladi.

Nek vam je slatko!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti