Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa šargarepom i jabukama

Mafini sa šargarepom i jabukama

Mafini sa šargarepom i jabukama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
11
"Ako i vi volite zdrave mafine, znači da će vam se ovi mnogo dopasti"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 200 g
  • ulje - 50 ml
  • vanilin šećer - 1/2 kesice
  • cimet - 1 kašičica
  • kafa - 1 kašika, skuvana
  • šargarepa - 1 velika
  • jabuka - 1 srednja
  • sušene kajsije - 4 komada
  • ovsene pahuljice - 1 kašika, za posipanje
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • brašno - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja sa šećerom, umute se žičanom mutilicom. Dodaje se ulje, skuvana kafu, cimet, vanilin šećer. Dobro se promešaju.

Šargarepa se oljušti i narenda na krupno renda, oljuštena jabuka se seče na sitne kocke, sušene kajsije se iseku na sitno.

Dodaju se u posudu, a na kraju se sipa brašno s praškom za pecivo, dok se seje kroz sito.

Treba da se dobije smesa za kolač koja se sipa u paprine korpice po dve kašike. Korpice su stavljene u silikonske kalupe za mafine, poređane u široku posudu za pečenje.

Odozgo se posipa prstohvatom ovsenih pahuljica. Peče se u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 20-25 minuta, proba se čačkalicom da izađe suva.

Serviramo ohlađene sa kafom ili biljnim čajem. Ukusno i zdravo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: