Pečen losos sa krompirom iz rerne

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Новак
5
6
21/05/2018
"Eto, ovako se sprema losos - i bude neverovatno ukusan "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 007
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice26
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir ogulite i isecite na listiće ili na veće polumesece. Rasporedite ih u polumesece i pomešajte sa maslinovim uljem, solju i začinima. Među komadićima krompira stavite beli luk, krupno iseckan.

Prelijte sa 1 šoljom vode i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni, dok ne uhvate zlatnu koricu (ali nemojte ih prepeći).

Izvadite iz rerne i preko krompira stavite dva parčeta ribe, posipajte i nju solju, maslinovim uljem i začinima - samo sušena mirođija.

Stavite da se peče oko 10 minuta i pecite na istoj temperaturi.

Mi volimo kada je losos mekši, ali ako želite da bude malo više pečen, onda malo duže pecite.

Poslužite jelo dok je toplo sa svežom salatom i kriškama limuna po želji.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar