Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Đuveč»Jagnjeća glava u đuvečari

Jagnjeća glava u đuvečari

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Jagnjeća glava u đuvečari
Fotografije: Tanya Levenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
230 min.
Porcije
4
"Zavidiimo svima koji će probati ovu gozbu jedinstvenog ukusa"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća glava - 1 komad
  • mladi luk - 1 veza
  • celer - 2 struka
  • šargarepa - 1 komad
  • crvena papirka - 1 komad
  • beli luk - 3 čen
  • paradajz - 200 g , iz konezrve
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • ruzmarin - 1/2 kašičice
  • nana - 1 supena kašika, suv
  • so
  • maslac - 20 g
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite jagnjeću glavu, stavite u šerpu sa vodom i kad provri prospite vodu i sipajte novu.

Jagnjeća glava kuvajte oko 3 sata, čim provri smanjite vatru na minimum.

Nakon toga je izvadite iz šerpe i lepo skinite meso.

Jezik i mozak oljuštite i isecite meso na srednje komade - drugo meso takođe.

U tiganju odjednom propržite sitno iseckano povrće. Dodajte meso, paradajz i začine. Posolite po ukusu.

Kad kratko proržite smesu u tiganju, dodajte 2 čaše bujona iz jagnjetine. Ostavite jelo da vri oko 5 minuta.

Nakon toga sipajte u đuvečaru i stavite u rernu.

Uključite rernu na 180 stepeni i čim jelo provri, sačekajte oko 30 minuta da se lepo zapeče.

Pospite peršunom i servijate toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: