Svinjska glava u đuvečari

ZoriZori
Guru
7272345k206
Svinjska glava u đuvečari
Fotografije: Zori
1 / 2
08/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
255 min.
Porcije
6
"Ljubitelji pečenog mesa će dati odgovarajuću ocenu ove svinjske glave u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • svinjska glava - oko 3 kg
  • beli luk - 1 mala glavica za špikovanje
  • so
  • biber
  • aleva paprika - dimljena
  • ljuta aleva paprika
  • majčina dušica - sušena ili sveža
  • ulje - 1/2 kašičice
  • lovorov list - 2 komada
  • za bujon
  • voda - 1 litar
  • krompir - 2 - 3 komada, manji
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsku glavu obradite plamenom da uklonite eventualne dlake i operite je. Potopite je na 24 sata u slanu vodu i ostavite je na hladnom mestu ili frižideru.

Sledećeg dana je operite i prebacite u klasičnu glinenu đuvečaru. Napravite nekoliko rezova po glavi i ubacite u njih čenove belog luka. Pospite je obilno začinima - so, biber, ljuta aleva paprika, dimljena aleva paprika, sušena ili sveža majčina dušica i premažite je uljem.

Sipajte litar vode, dodajte celu glavicu crnog luka, šargarepu, dva tri cela krompira, lovorov list i glavicu belog luka.

Stavite poklopac na posudu i ubacite je u donji deo hladne rerne.

Svinjsku glavu u đuvečari pecite oko 4 sata u umereno zagrejanoj rerni (150-160 stepeni) dok ne bude gotova.

Prijatno!

Svinjska glava u đuvečari će biti dobro ocenjena od ljubitelja pečenog mesa i delikatesa, kao što su svinjski obrazi i svinjske uši.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: