Ekonomične šnicle

Dani RusenovaDani Rusenova
Šegrt
259768
Ekonomične šnicle
Fotografije: Dani Rusenova
2 / 3
25/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Praktične domaćice znaju kako da nahrane celu porodicu sa minimum sastojaka - eto i našeg ukusnog izazova za njih"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 300 - 400 g (moje je bilo teleće)
  • jaja - 2 komada
  • krompir - 2 - 3 srednja
  • luk - 1 glavica starog ili 3 struka mladog
  • beli luk - 1 - 2 čena satrog ili jedan struk mladog
  • brašno - 1 šolja
  • kisela voda - 1 šolja
  • so
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i narenda na sitno rende.

Dodaju mu se ostali sastojci, luk i beli luk su isečeni na sitno.

Dodaju se i začini. Sve se promeša i odstoji 30 do 60 minuta (može u frižideru).

Nakon toga se prže, tako što se zahvate kašikom i spuštaju u zagrejanu masnoću.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: