Hrskave pitice sa provoloneom i čeri paradajzom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
26/05/2018
"Probajte da vidite kakve pitice prave italijanske babe svojim poslušnim unučićima "
Priprema18 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano128
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite čenove belog luka na tanke kriške i zapržite veoma kratko na umerenoj vatri u 2 kašike maslinovog ulja. Neophodno je samo da beli luk pusti svoju aromu.

2. Sklonite s vatre i dodajte bosiljak, prstohvat soli, čeri paradajz i kačkavalj. Provolone - na kocke ili narendan. Ako je paradajz veći, možete da ga prepolovite.

3. Raširite kore za pitu jednu na drugu i isecite ih na 4 lente. Svaku lentu namažite umućenim jajetom i u kraj stavite nadev. Presavijte u trougao, prebacujući koru, tako da se dobro zatvori i da nema opasnosti da nadev iscuri pri pečenju.

4. Postoje dva načina na koje možete da ispečete pitice.

U rerni na 180 stepeni 10 minuta - pri toj varijant možete da namažete ostatkom umućenog jajaeta i da pospete susamom.

Drugi način je na tiganju, posut sa malo maslinovog ulja - zapecite sa obe strane na umerenoj vatri dok ne dobiju zlatastu preplanulost.

5. Servirajte tople kao aromatičan i ukusan aperitiv.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar