Način pripreme
1. Prosejte dve vrste brašna sa praškom za pecivu u posudu. Stavite mast/hladnu i tvrdu iz frižidera/ i gnječite prstima dok ne dobijete krupne mrvice.
2. Sipajte sok od pomorandže, a koru fino izrendajte (samo narandžasti deo). Dodajte vanilin, kristal šećer i cimet, i zamesite glatko testo. Oblikujte loptu, uvijte je u providnu foliju i ostavite u frižideru da se stegne 30-40 minuta-jedan sat.
3. Tvrdo testo razvucite na brašnom posutoj radnoj površini i isecite oblike po želji. Poređajte ih na malom rastojanju u pleh, obložen papirom za pečenje.
4. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 185 stepeni (ja ih pečem iz sva puta u plehu iz rerne).
5. Ostavite ih da se ohlade i uvaljajte u šećer u prahu.
Izzetno aromatični, tope se u ustima, nežni i lagano keksići.
Prijatno!