Način pripreme
Ugrejte mali deo mleka, stavite šećer i izmrvite kvasac. Promešajte i ostavite 15 minuta da se aktivira.
U posudu za mešnju stavite dve vrste brašna. Ostavite belance jednog jajeta.
Žumance, zajedno sa preostala dva jajeta stavite u brašno. Nakon toga kiselo mleko, sveže mleko i so.
Rastopite maslac i takođe dodajte u posudu.
Kad kvasac bude gotov, dodajte i njega i počnite da mesite, dok se ne dobije meko testo žute boje i lake konsistencije.
Ostavite na oko dva sata da testo nadođe. Po nu pleha namažite malo maslaca.
Kidajte lopte od testa i oblikujte pogaču u obliku cveta.
Pecite u rerni na 160-170 stepeni dok ne bude gotovo. Namažite odvojenim belancem i pospite susamom.
Vratite ponovo u rerni na kratko da se jaje osuši. Nakon toga je stavite u krpu i uživajte u njenom ukusu.