Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom u vazdušast krem. Dodajte meki maslac i umutite u ujednačenu smesu. U vreloj vodi rastvorite kafu i dodajte u smesu, promešajte.
Ujedinite i promešajte prosejano brašno sa solju i praškom za pecivo i dodajte ih u smesu, mšajte u ujednačenu smesu, treba da dobijete testo gustine kisele pavlake.
Namažite odgovarajući stakleni tanjir maslacem, sipajte smesu u njega i stavite u mikrotalasnu peć.
Uključite je na najveći stepen jačine i pecite oko 6 minuta.
Poslednjih dva minuta proveravajte kolač čačkalicom da li je gotov.
Ostavite gotov kolač da se ohladi u tanjiru, izvadite ga pažljivo, pospite šećerom u prahu i malo čokoladne glazure, dekorišite sezonskim voćem.
Ekspres kolač sa kafom je veoma uspešan!