Jagnje u pećnici

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Jagnje u pećnici
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
12
"Klasika je klasika, a ovo pečeno jagnje je kandidat za veliku trpezu. Meraklije?"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 celo mlado i masno jagnje + iznutrice
  • so
  • biber - sveže mleven
  • aleva paprika
  • maslac - 1/2 šolje + za mazanje jagnjeta
  • luk - 2 vezice, mladi
  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • peršun - 1 vezica
  • nana - nekoliko strukova, sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Najpogodnije za pečenje je mlado i masno jagnje. Dobro ga operite i očistite spolja i iznutra. Natrljajte ga solju unutra i spolja, a mlevenim biberom - iznutra. Spolja natrljajte alevom paprikom.

Operite pluća i jetru, srce, želudac, slezinu i gušteraču i skuvajte ih u vodi. Ostavite da se ohlade i isecite ih na stino.

Zagrejte uodgovarajućoj posudi 1/2 polje maslaca i stavite da se zaprže iseckane vezice mladog luka, pirinač, isečene iznutrice, iseckan peršun i sveža nana. Dodajte so po ukusu i dolijte bujon od iznutrica. Ostavite da vri dok pirinač ne nabubri.

Napnite dobro jagnje nadevom i zašijte ga. Namažite ga maslacem ravnomerno i uvijte u aluminijumsku foliju. Stavite jagnje da se peče oko 2 sata u pećnici, koju ste prethodno zagrejali.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: