Način pripreme
U posudi umutite jaja. Dodajte im šećer i nastavite sa mućenjem. Ulijte ulje i mleko. Na kraju dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Pažljivo promešajte špatulom.
Pripremite kalup (3D – jagnje), premažite je maslacem i lagano pospite brašnom. Sipajte masu u jednu polovinu kalupa i poklopite drugom polovinom kalupa. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 40-50 minuta (proveravajte čačkalicom).
Izvadite kalup iz rerne i ostavite da se ohladi. Gotov keks u obliku jagnjeta presecite na pola. Umutite pavlaku i odvojite 2/3 od nje. U 1/3 pavlake dodajte slatko od malina i promešajte.
Ovom smesom premažite jedan deo keksa i poklopite drugim delom. Pažljivo „uspravite“ jagnje i postavite ga na odgovarajući tanjir. Ukrasite ga preostalom pavlakom.