Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta Uskršnje jagnje

Torta Uskršnje jagnje

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Torta Uskršnje jagnje
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Šta kažete na ovakvo jagnje za Uskrs? I vuk sit i jagnje celo."

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1, 5 šolje
  • sveže mleko - 1 šolja
  • ulje - ½ šolje
  • brašno - 2, 5 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • slatka pavlaka - 350 ml
  • slatko - ½ teglice, od malina
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja. Dodajte im šećer i nastavite sa mućenjem. Ulijte ulje i mleko. Na kraju dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Pažljivo promešajte špatulom.

Pripremite kalup (3D – jagnje), premažite je maslacem i lagano pospite brašnom. Sipajte masu u jednu polovinu kalupa i poklopite drugom polovinom kalupa. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 40-50 minuta (proveravajte čačkalicom).

Izvadite kalup iz rerne i ostavite da se ohladi. Gotov keks u obliku jagnjeta presecite na pola. Umutite pavlaku i odvojite 2/3 od nje. U 1/3 pavlake dodajte slatko od malina i promešajte.

Ovom smesom premažite jedan deo keksa i poklopite drugim delom. Pažljivo „uspravite“ jagnje i postavite ga na odgovarajući tanjir. Ukrasite ga preostalom pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: