Način pripreme
Očišćeno jagnje posolite dobro iznutra i spolja (glavu i vrat uklonite, iskoristite ih za čorbu) i ostavite na stranu. Luk nasecite krupno, pečurke nasecite na četvrtine, a skuvane iznutrice na sitno.
U dubokoj šerpi stavite luk da se prži. Kada omekša, dodajte iznutrice, nakon toga pečurke i na kraju pirinač. Dolijte malo vode i ostavite na vatri, dok tečnost ne ispari.
Dodajte sve začine i gotovim nadevom punite jagnje. Ušijte kanapom i premažite celo jagnje smesom svinjske masti i aleve paprike (ako nemate mast, koristite ulje). Jagnje stavite u odgovarajuću tepsiju na drvene letvice da ne izgori odozdo.
Ulijte malo vode i umotajte u foliju. Pecite u zagrejanoj rerni 3-4 sata. 1 sat pre nego što bude gotovo, skinite foliju i jagnje prelijte vodom ih tepsije, da ne izgori kožica.
Namirnice za nadev su za očišćeno jagnje od 17 kg.