Način pripreme
Jaja i šećer umutimo dok ne pobele, nakon čega pažljivo dodajemo ulje, kiselo mleko i vanilu i mešamo sporijim brzinom miksera uili špatulom.
U jednu šolju brašna dodajemo prašak za pecivo, prosejemo ih zajedno, dodajemo i njih u smesu (može da se stavi još brašna, dok se ne dobije smesa za kolač), mešamo samo u jednu stranu još od početka, da ne padnu jaja. Zato pazimo i kad dodamo brašno :)
U jedan tanjir odvojimo deo smese i prosejemo kakao u nju, promešamo dobro. U kalup za kolač, koji smo prethodno namazali uljem i nabrašnili, sipamo svetlu smesu, preko nje po želji možemo da prosejemo pomoću cediljke ili sita malo kafe (oko 1 kašika) i dodajemo braon smesu. Pečemo na 180-200 stepeni bez ventilatora.
Nakon što je gotov i ohladi se, pravimo čokoladnu glazuru i prelivamo njom.