Način pripreme
Isecite sir na kriške debljine malo manje od centimetar. Ako ste ljubitelji ljutnjikavog natrljajte svako parčence čili papričicom - namrvljenom. Takođe možete da izaberete sir Halumi koji već sadrži čili u sebi.
Pripremite širok tanjir, u kome ćete ga servirati i po krajevima poređajte u obliku prstena bejbi spanać i čeri paradajz. Pospite ih sa malo soli, maslinovog ulja i sa malo soka od limuna.
Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom ili tiganj- roštilj na jaku vatru, prethodno namažite dno jednom do dve kašike maslinovog ulja.
Zapecite parčiće halumija sa obe strane dok ne dobiju preplanulist po vašoj želji i izvadite, ređajući ih u centar pripremljenog tanjira.
U istom tiganju zapecite i orahe na kratko i stavite ih preko sira, posipajući na kraju sa malo kore od limuna, narendane na fino rende za citruse.
Na kraju stavite listiće mente - cele ili iskidane i začinite sokom od limuna po vašem ukusu.
Servirajte dok je sir još topao sa čašom dobrog vina.
Prijatno!