Način pripreme
Ova pašteta je veoma ukusna i laka za pripremu. Jedina priprema za nju je ukoliko koristite nehidriran sušeni paradajz, da ga stavte u vodu dok ne nabubri i posle da ga dobro ocedite.
Ja koristim sušeni marinirani paradajz koji se prodaje u teglicama u maslinovom ulju i ponekad sadrži i aromatična začine kao što su ruzmarin ili bosiljak.
Drugi deo pripreme je da skuvate jaja i da ih ostavite da se dobro ohlade, pre nego što ih oljuštite.
Stavite u pogodnu posudu za pasiranje sve sastojke, dok jaja, beli luk i paradajz možete da isečete prethodno, da bude lakše pasiranje. Od belog luka odstranite klicu u sredini, da ne bude toliko jak.
Pasirajte na velikoj brzini u finu konzistenciju i dodatno začinite po želji sa još začina.
Servirajte paštetu sa prepečenim kriškama ili dvopekom.
Idealna je kao predjelo za brzi doručak ili kao dodatak salatama.
Prijatno!