Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Pašteta od kuvanih jaja i aromatičnih začina

Pašteta od kuvanih jaja i aromatičnih začina

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pašteta od kuvanih jaja i aromatičnih začina
Fotografije: Yordanka Kovacheva
7 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
18 min.
Porcije
3
"Servirajte s prepečenom kriškom ili jednostavno u tanjiriću - svakako je ukusna"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • krem sir - 130 g
  • topljeni sir - 30 g
  • kisela pavlaka - 3 - 4 kašike
  • sušeni paradajz - 5 - 6 komada, čeri
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • bosiljak - 8 listića, svež
  • origano - 2 prstohvata
  • estragon - 1 - 2 prstohvata
  • peršun - 3 - 4 struka
  • so - po ukusu
  • sok od limuna - 3 kašike, sveže ceđen
  • hleb - prepečene kriške za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Ova pašteta je veoma ukusna i laka za pripremu. Jedina priprema za nju je ukoliko koristite nehidriran sušeni paradajz, da ga stavte u vodu dok ne nabubri i posle da ga dobro ocedite.

Ja koristim sušeni marinirani paradajz koji se prodaje u teglicama u maslinovom ulju i ponekad sadrži i aromatična začine kao što su ruzmarin ili bosiljak.

Drugi deo pripreme je da skuvate jaja i da ih ostavite da se dobro ohlade, pre nego što ih oljuštite.

Stavite u pogodnu posudu za pasiranje sve sastojke, dok jaja, beli luk i paradajz možete da isečete prethodno, da bude lakše pasiranje. Od belog luka odstranite klicu u sredini, da ne bude toliko jak.

Pasirajte na velikoj brzini u finu konzistenciju i dodatno začinite po želji sa još začina.

Servirajte paštetu sa prepečenim kriškama ili dvopekom.

Idealna je kao predjelo za brzi doručak ili kao dodatak salatama.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: