Način pripreme
U posudi se umute jaja sa šećerom, a pre toga se odvoji jedno žumance za mazanje. Dodaje se kisela pavlaka, prstohvat soli, ulje.
U sredinu brašna se sipa smesa od jaja, dodaje se suvi kvasac, dobro se promeša i meša se u loptu testa koja se zamesi u meko elastično testo.
Ostavlja se na toplom da naraste, dok ne udvostruči svoj obim. Gotovo testo se razvija u pravougaonu koru, koja se maže mekim maslacem i posipa se smesom od šećera i cimeta.
Uvija se u rolat koji se seče na krugove od 2-3 centimetra. Ređaju se na papir za pečenje. Krajevi se mažu umućenim belancem i peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotovi, oko 25-30 minuta.
Vade se i dok su još topli mažu se domaćim medom.
Posipaju se kokosovim brašnom i serviraju.
Ukusni i aromatični za grickanje tokom odmora!