Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Brza svinjetina sa graškom na ringli

Brza svinjetina sa graškom na ringli

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k126
Brza svinjetina sa graškom na ringli
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
19/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Kada ne želite da gubite vreme, zato što creva krče - odlična brza svinjetina sa graškom na ringli"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 600 g
  • grašak - 40 g, zamrznut, 1 pakovanje
  • crni luk - 1 glavica, veliki
  • povrće za čorbu - 1 tegla, pire
  • biber - 1 kašičica
  • beli luk - 1 čen
  • brašno - 1 supena kašika, ravna
  • biljna mast - 4 - 5 supenih kašika
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo svinjetinu od žila i kožice. Isečemo na komade. Kratko zarpžimo u biljnom ulju.

Dodajemo crni luk, isečen na kockice i mešamo na umerenoj vatri dok ne omekša.

Nakon toga dodajemo alevu papriku i povrće za čorbu. Tu spadaju šargarepa, crvena paprika i rendani paradajz.

Sterilizovano povrće je izdinstano i skraćuje vreme termičke obrade.

Operemo grašak i dodajemo ga. Začinimo solju, stavljamo ceo čen belog luka za miris i dodajemo vodu.

Jelo se krčka poklopljeno na umerenoj vatri.

Zgusnemo paprikaš, tako što rastvorimo brašno u malo hladne vode.

Posipamo jelo sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: