Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Svinjetina sa graškom u rerni

Svinjetina sa graškom u rerni

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k436
Svinjetina sa graškom u rerni
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
07/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Klasična svinjetina sa graškom u rerni - uvek ukusna, uvek u modi"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 600 g, za kuvanje
  • ulje - 80 ml
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 2 - 3 srednje veličine
  • beli luk - 1 glavica
  • so
  • origano
  • aleva paprika
  • biber
  • brašno - 1 kašika
  • grašak - tegla od 400 g
  • ljute paprike - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Meso naseckajte na zalogaje i pospite ih sa malo soli i bibera.

Očistite luk, šargarepu i krompir, pa ih naseckajte na komade.

U šerpi zagrejte ulje, sipajte meso i propržite ga. Dodajte mu malo vode i ostavite da se dinsta na kratko. Dodajte naseckani luk, šargarepu, krompir i grašak.

Dinstajte sve oko minut-dva i dodajte alevu papriku. Prelijte sve vrelom vodom, da bude malo ispod nivoa namirnica. Promešajte i dodajte brašno, rastvoreno u malo vode.

Začinite začinima i prebacite sve u tepsiju. Odozgo postavite celu glavicu belog luka. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta ili dok meso ne bude gotovo.

Poslužite svinjetinu sa graškom uz ljutu papriku. Prelepa ideja za ručak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: