Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pržena svinjetina»Brza svinjetina sa lukom iz tiganja

Brza svinjetina sa lukom iz tiganja

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Brza svinjetina sa lukom iz tiganja
Fotografije: Natalia Petrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Ukusna ideja za brz ručak, koji pravi kompromis sa vremenom, ali ne i sa ukusom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 250 g
  • luk - 4 glavice
  • ulje - 3 supene kašike
  • maslac - 1 supene kašike
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • peršun
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na male komade.

Luk se očisti i iseče na polumesec. U posudi začinimo meso, uvaljamo ga u ublje i so po ukusu. Nakon toga stavljamo u ugrejan tiganj.

Često mešamo i kad se meso zapeče sipamo luk i maslac, mešamo još 1-2 minuta, posipamo biberom i alevom paprikom, čubrom i iseckanim peršunom, ponovo promešamo još 2-3 minuta, nakon toga skidamo sa vatre i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: