Alfahore

Vladka PanaiotovaVladka Panaiotova
Inovator
239187
Alfahore
Fotografije: marcheva14
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
25
"Neobično je kako neki ljudi drže dijetu, znajući da na svetu ima nepojedenih alfahora"

Potrebni sastojci

  • skrob - 150 g
  • brašno - 100 g
  • soda bikarbona - 1/4 kašičice
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • maslac - 100 g
  • šećer - 75 g
  • limun - 1 komad
  • žumanca - 2 komada
  • konjak - 1 supena kašika
  • vanila
  • džem - 1 tegla, slatko ili eurokrem
  • kokosovo brašno - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte brašno, skrob, sodu i prašak za pecivo.

U posudi pomešajte rastopljeni kravlji maslac i šećer. Dodajte koru od limuna i mešajte oko 5 minuta, dok ne pobeli i dok se ne udvostruči.

Najbolje je da mutite drvenom kašikom. Sipajte u brašno i skrob i mešajte. Postepeno dodajte žumanca, konjak i vanilu.

Zamesite testo koje se mrvi. Ako je potrebno dodajte malo vode.

Na brašnom posutoj radnoj površini razvijte koru, od kore sečete jednake krugove.

Ređajte u namazan pleh, pazite da se ne polome i pecite oko 10 minuta u prethodno ugrejanoj rerni do 220 stepeni.

Ne treba da se prepeku, da ne porumene, ali da budu tvrdi.

Ostavite da se ohlade i zalepite ih džemom, slatkom ili eurokremom.

Pritisnite dako da slatko izađe po ivicama i po njemu zalepite kokosovo brašno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: