Način pripreme
Pomešajte brašno, skrob, sodu i prašak za pecivo.
U posudi pomešajte rastopljeni kravlji maslac i šećer. Dodajte koru od limuna i mešajte oko 5 minuta, dok ne pobeli i dok se ne udvostruči.
Najbolje je da mutite drvenom kašikom. Sipajte u brašno i skrob i mešajte. Postepeno dodajte žumanca, konjak i vanilu.
Zamesite testo koje se mrvi. Ako je potrebno dodajte malo vode.
Na brašnom posutoj radnoj površini razvijte koru, od kore sečete jednake krugove.
Ređajte u namazan pleh, pazite da se ne polome i pecite oko 10 minuta u prethodno ugrejanoj rerni do 220 stepeni.
Ne treba da se prepeku, da ne porumene, ali da budu tvrdi.
Ostavite da se ohlade i zalepite ih džemom, slatkom ili eurokremom.
Pritisnite dako da slatko izađe po ivicama i po njemu zalepite kokosovo brašno.