Keksići Alfahores

Keksići Alfahores
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
7 min.
Ukupno
27 min.
Porcije
25
"Možda je njihovo ime teško za izgovor, ali su božanstveno ukusni da vrede da ih zapamtite"

Potrebni sastojci

  • za keks
  • maslac - 250 g
  • šećer - 150 g
  • žumanca - 3 komada
  • brašno - 200 g
  • kukuruzni skrob - 300 g
  • pršak za pecivo - 2 kašičice
  • kora od limuna - od 1 limuna
  • još
  • kokosovo brašno - 1 šolja za kafu
  • dulce de lece - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ostavite maslac na sobnoj temperaturi i sačekajte da omekša. Nemojte rastapati u mikrotalasnoj! U veliku posudu stavite žumanca i šećer. Dodajte mekani maslac i lepo promešajte dok ne dobijete homogen krem od maslaca.

Stavite preostale sastojke za kolač i zamesite meko testo. Razvucite testo na okrugli list debljine 0.5 cm. Isecite krugove uz pomoć kalupa.

Obložite pleh za pečenje papriom i poređajte keks na rastojanju jedan od drugog. Ugrejte rernu na 180 stepeni i pecite 10 minuta ili dok ne bude gotovo. Keks treba da ostane beo, ne broan.

Izvadite i ostavite da se ohladi. Podelijte ih u parove i svaki namažite dulce de leche-om. Zatvorite drugim keksićem. Uvaljajte ivice u kokosovo brašno i pospite šećerom u prahu. Budu jedinstveni slepljeni keksići, odgovarajući za goste.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: