Način pripreme
Operemo jagode i ocedimo ih od vode.
U blenderu pasiramo sastojke za testo za palačinke.
Konzistencija treba da je kao kod boze.
Korigujte je ako je gusta, dodajte još mleka.
Pravimo palačinke na namazanom teflonskom tiganju.
Stavljamo ih u tanjir, dok svaku ispečenu palačinku mažemo maslacem i okrećemo je na dno tanjira.
Za nadev promešamo rikotu sa vanilom. Zaslađujemo medom i sirupom od jagode.
Pomešamo dobro sastojke.
Aroma slatka od šumskog voća obogaćuje kvalitet ukusa nadeva.
U svaku palačinku stavljamo po kašičicu nadeva i uvijamo u paketić.
Serviramo iznenađenja od jagode posuta šećerom u prahu.
Savet: Ako brašno zamenite brašnom od spelte, radovaćete se desertubez glutena.
Za mazanje tiganja više volim biljnu masnoću, jer maslac pregori i ukus im se menja.
Ostalo voće iz slatka možete da dodate u mlečni sladoled ili da pomešate sa jogurtom.
Uživaćete u ukusnom sladoledu od jagode ili aromatičnom mlečnom desertu.