Način pripreme
Nasekajte pileće meso na ibice i marinirajte ih u barbikju sosu na 2 sata.
Naseckajte šargarepe, kupus i luk sitno. Tiganj namažite uljem i pržite pileće ivice dok ne budu gotove. Naseckajte i meso na sitne kockice. Izmešajte meso sa povrćem.
Napravite smesu za palačinke tako što izmešate jaja, brašno i suvi bujon tako da se dobije gusta, glatka smesa. Razredite vodom mešajući žicom za mućenje. Ostavite gotovu smesu da odstoji 30 minuta.
Zagrejte tiganj sa nelepljivim premazom na umerenoj temepraturi na ingli. Namažite uljem. Sipajte smesu za palačinke i rasporedite u krug kako bi palačinka postala tanja. Odmah pospite sa 1-2 supene kašike nadeva i pritisnite kako bi se zalepila smesa za palačinke.
Radite brzo da se palačinka ne bi stvrdnula. Okrenite palačinku kako bi se zapekla malo i strana sa nadevom.
Druga varijanta koju možete koristiti je da stavite malo nadeva u tiganj i tada da razlijete smesu za palačinke kako bi se bolje zalepila i da ne padaju komadići nadeva.
Kada je palačinka gotova, stavite je na dasku, stavite dva drvena štapića u jedan kraj i uvijte u rolnicu.
Po želji možete poslužiti slane palačinke sa sosom od majoneza.
Hašimakito od palačinki sa piletinom je gotov.
Recept je adaptiran od Joli.