Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Fine mini lepinje sa crnim kavijarom i rukolom

Fine mini lepinje sa crnim kavijarom i rukolom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k947
Fine mini lepinje sa crnim kavijarom i rukolom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
21/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Za prefinjene prijeme i specijalne goste - sofosticirane lepinje sa crnim kavijarom"

Potrebni sastojci

  • Za lepinje
  • brašno - 200 g + za dodatno mešenje
  • mast - 50 g, istopljena
  • voda - 50 ml, topla
  • so - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 3 g
  • Za nadev
  • topljeni sir - 80 g
  • crni kavijar - 75 g
  • rukola - 1 - 2 šake, po ukusu
  • čeri paradajz - 7 komada
  • balsamiko - za ukras, po ukusu
  • orasi - 30 g, pečeni, po želji
  • zelene masline
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili fine lepinje prosejte brašno sa praškom za pecivo i solju i napravite udubljenje u koje sipate istopljenu mast.

Izgnječite dobro prstima i posle malo po malo dodajte zagrejanu vodu i formirajte meko testo. (Zahvaljujući masti ono je dosta lepljivo zato dodajte po malo brašna, ako je neophodno prilikom mešenja).

Oblikujte loptu i ostavite je da odstoji 30 minuta, nakon čega razvijte u veoma tanku koru na nabrašnjenoj radnoj površini.

Pomoću široke čaše ili okruglog kalupa prečnika 9-10 cm isecite oblike i svaki pecite u zagrejanom tiganju bez masnoće (na srednjoj vatri) dok ne dobiju prijatnu preplanulost sa obe strane.

Gotove tanke lepinje namažite sirom i rasporedite odozgo crni kavijar, stavljajući količinu po vašem ukusu. Po meni 1-2 kašičice su dovoljne.

Preko kavijara poređajte listiće sveže rukole i čeri paradajz isečen na pola (ako su manji po dva parčeta, ako su veći, jedno je dovoljno).

Po želji pospite pečenim, nožem iseckanim orasima i na kraju pospite balsamikom za lepotu i dodatni ukus.

Dodatno ukrasite zelenim maslinama i servirajte sa belim vinom ili šampanjcem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: