Način pripreme
Da biste napravili fine lepinje prosejte brašno sa praškom za pecivo i solju i napravite udubljenje u koje sipate istopljenu mast.
Izgnječite dobro prstima i posle malo po malo dodajte zagrejanu vodu i formirajte meko testo. (Zahvaljujući masti ono je dosta lepljivo zato dodajte po malo brašna, ako je neophodno prilikom mešenja).
Oblikujte loptu i ostavite je da odstoji 30 minuta, nakon čega razvijte u veoma tanku koru na nabrašnjenoj radnoj površini.
Pomoću široke čaše ili okruglog kalupa prečnika 9-10 cm isecite oblike i svaki pecite u zagrejanom tiganju bez masnoće (na srednjoj vatri) dok ne dobiju prijatnu preplanulost sa obe strane.
Gotove tanke lepinje namažite sirom i rasporedite odozgo crni kavijar, stavljajući količinu po vašem ukusu. Po meni 1-2 kašičice su dovoljne.
Preko kavijara poređajte listiće sveže rukole i čeri paradajz isečen na pola (ako su manji po dva parčeta, ako su veći, jedno je dovoljno).
Po želji pospite pečenim, nožem iseckanim orasima i na kraju pospite balsamikom za lepotu i dodatni ukus.
Dodatno ukrasite zelenim maslinama i servirajte sa belim vinom ili šampanjcem.