Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Zelena salata»Salata sa spanaćem, pečenim crvenim lukom i dresingom od susama

Salata sa spanaćem, pečenim crvenim lukom i dresingom od susama

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Salata sa spanaćem, pečenim crvenim lukom i dresingom od susama
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Prava eksplozija ukusa i mirisa koja će vas ostaviti bez reči"

Potrebni sastojci

  • spanać - 250 g, sveži listovi
  • crvena salata - njena unutrašnjost
  • crni luk - 6 glavica, crveni
  • rotkvice - 1 veza
  • za dresing
  • maslinovo ulje - 6 supenih kašika
  • jabukovo sirće - 3 supene kašike
  • med - 1 kašiččica
  • senf - 1 kašičica
  • crni susam - 1 kašičica
  • susam - 1 kašičica, beo
  • so
  • biber - po ukusu
  • origano - 2 struka, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Praktična varijanta za ukusnu salatu sa malo sastojaka i božanstvenog ukusa pečenog, slatkog crvenog luka.

Očistimo listove spanaća i pomešamo sa salatom. Ostavljamo da se ocedi u đevđiru.

Osušene iskidamo i pomešamo sa salatom. Ako su listovi spanaća od unutrašnjosti, ostavljamo ih cele.

Oljuštimo luk i sečemo na prstenove oko 1 cm. Namažemo ih mašću i pečemo u ugrejanom tiganju sa obe strane dok ne bude gotov. Stavljamo krugove u tanjir da se ohlade.

Seme susama zapečemo u suvom tiganju. Sipamo ih u posudu u koju dodajemo i ostale sastojke za dresing.

Poređamo listove spanaća i salatu, preko njih stavljamo kolutove pečenog luka.

Dodajemo rotkvice zajedno sa listovima (samo ako su iz bašte) i origano.

Začinimo dresingom i salata je gotova za serviranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: