Hladni mini sendviči za rođendan

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73803
24/06/2018
"Za rođendan ili za dečiju zabavu - ovo su najukusniji mini sendviči, kojima će se svi radovati "
Priprema25 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano167
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • čabata - 2 komada, hlepčići sa maslinama
  • pileće meso - 200 g
  • so
  • biber
  • ulje
  • senf
  • čedar - 100 g, sir
  • salata ajsberg - 2 lista
  • čeri paradajz - 5 - 6 komada
  • kavijar - umućen
  • sveža mirođija - 3 struka
  • dimljeni losos - 100 g
  • krastavac - 1 komad, mali
* merne jedinice

Način pripreme

Hlepčići čabate se iseku na četiri jednaka dela, nakon čega se svaki od njih prepolovi. Pola isečenih hlepčića se zapeku u tosteru i namažu se senfom.

Pileće meso se iseče na žilijen i zaprži se u malo masnoće. Čim se dobije zlatasta preplanulost, posipa se solju i biberom po ukusu. Gotovo meso se rasporedi preko polovine od zapečenih i senfom namazanih hlepčića.

Preko njega se narenda sir čedar.

Nakon toga hlepčići se stavljaju u zagrejanu rernu dok se sir ne istopi.

Odozgo preko svakog se stavlja list ajsberg salate i kriška paradajza. Poklapa se preostalim zapečenim hlepčićima.

Polovine isečenih hlepčića ćabate se mažu umućenim kavijarom i posipa se usitnjenom mirođijom.

Odozgo se stavlja po parče dimljenog lososa i tanka traka krastavca.

Sendviči se poklapaju preostalim isečenim polovinama hlepčića.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar