Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Tortilje»Kesadilja sa piletinom

Kesadilja sa piletinom

SotiroffSotiroff
Početnik
9118
Kesadilja sa piletinom
Fotografije: Sotiroff
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Omiljeni meksički specijalitet - možete samo da izgubite ako ga ne probate"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 800 g
  • pogače - tortilja
  • kukuruz - 150 g
  • crvene paprike - 3 komada
  • luk - 2 komada
  • čedar - 300 g
  • aleva paprika
  • crni biber
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu se stavljaju svi začini po ukusu, dodaje se 50 g maslinovog ulja i izmešaju se zajedno sa pilećim mesom da se marinira. Ostavlja se u frižideru na otprilike 30 minuta.

Kada je gotovo, stavlja se malo masnoće u zagrejanu ringlu i dodaje se pileći file isečen kroz sredinu kako bi se lakše ispekao. Kuva se dok se ne dobije prijatna boja. Kada je gotovo, meso se stavlja na poseban tanjir.

Kada se ohladi ili isecite meso na male komade oštrim nožem ili ga iskidajte rukom. Ja više volim kidanje, s obzirom na to da hrana dobija bolji izgled i bude prijatnija za konzumaciju.

U odgovarajući tiganj se dodaje luk iseckani na polumesece, paprike, sitno iseckane i kukuruz. Po potrebi može da se doda još aleve paprike, soli i maslinovog ulja. Kuva se dok sastojci ne omeknu i po želji može da se doda šećer kako bi se luk i paprike karamelizovale.

Kada su gotove, dodaju se komadi pilećeg mesa i ponovo se kuva 5-10 minuta. Vadi se u posebnu posudu.

Za lagano pečenje tortilje, stavlja se malo maslinovog ulja u tiganj i pljosnati hleb se stavlja u tiganj na slaboj vatri. Sipaju se 3-4 kašike mesa sa paprikama i lukom, rasporedi se po celoj pogači i dodaje se izrendani čedar. Nakon toga se stavlja još jedna tortilja odozgo kao poklopac.

Da bi se proverilo koliko je zapečene pogača, može da se malo zaviri ispod donje pogače. Ponovo se traži zlatkasta boja.

Kada je gotova, stavlja se tanjir na gornju tortilju i zavrti se tiganj. Pazi se da ne izađe masnoća iz tiganja. Nakon što je kesadilja okrenuta, stavlja se da se ispeče i sa druge strane.

Nakon otprilike 2-3 minute se vadi, seče se dva puta kroz sredinu kako bi se dobila 4 komada i sendvič se servira. Kao dodatak uz meksički specijalitet može da se koristi gvakamole.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: