Način pripreme
Rerna 170 stepeni;
Dve pljosnate posude za pečenje, pokrivene papirom za pečenje.
Mikserom se umuti krem sir u krem. Dodaju se ostali sastojci i zamesi se glatko testo. Uvija se u foliju i ostavlja u frižideru najmanje na dva sata.
Ohlađeno testo se deli na dva dela i svaki se razvija na malo brašna u pravougaonik debljine oko 4 do 5 milimetara. Razvijeno testo se maže slatkom od kajsija, posipa se orasima, isečenim kajsijama na sitno, posipa se cimetom i oraščićem.
Uvija se u rolat od uže strane. Rolat treba da bude kratak i debeo, a ne dugačak i uzak.
Nožem se iseče na šajbne oko 1/2 cm, poređaju se položene u posudu za pečenje pokrivenu paprirom, na rastojanju jedna od druge.
Kolačići se mažu žumancem (blago umućenim sa svežim mlekom) posipaju se krupnim braon šećerom i cimetom.
Peče se na 170 stepeni dok se ne zarumene njihove ivice - dok ne postanu zlataste.
Beleška: Ovaj praznični keks Rugelach je jedan od obaveznih slatkiša za svaki crkveni praznik u Izraelu. Odlikuju se predivnom strukturom maslac testa i mnogo su lepi na izgled. Pre svega se spremaju za jevrejsku Hanuku i Božićne praznike, Pashu.