Način pripreme
Kvasac rastvorite u svežem mleku sa prstohvatom soli. Promešajte i ostavite da nadođe.
Za to vreme pripremite smesu za posipanje, brašno 30 g, šećer 30 g i masalc 20 g mekan, pomešajte dok ne dobijete mekane mrvice. Stavite u frižider da se stvrdnu.
Brašno za Hala testo prosejte u posudi, pospite prstohvatom soli i napravite udubljenje.
Jaje, žumanca, šećer, vanilin šećer, maslac i nadošao kvasac mutite mikserom dok ne dobijete homogenu smesu, sipajte je u udubljenje.
Zamesote glatko i elastično testo za milibrot, ne treba da bude tvrdo.
Dobro je da radite seckom ili mikserom sa nastavcima za testo da se ne lepi.
Ostavite u posudi, pokrijte folijom i ostavite da nadođe 1 sat, nakon toga premesite kratko i ostavite da odstoji oko 30 minuta.
Od mekanog testa oblikujte 6 jednakih fitilja dugih 30 cm. Upletite tri po dve u dve pletenice.
Milibrote stavite na rastojanju jedan od drugog u široki pleh, obložen papirom za pečenje. Pokrijte čistom krom i ostavite da nadođu oko 1 sat.
Rernu ugrejte do 180 stepeni.
Milibrote Hala namažite umućenim žumancem, pospite mrvicama od maslaca i semenom maka po želji.
Pecite oko 25 minuta ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
Vazdušasti, meki i ukusni ovi jevrejski milibroti Hala! Preporučujem da probate.
Neka vam je slatko!