Način pripreme
U posudi se umute maslac i šećer. Dodaje se jaje, muti se i dodaju se svi drugi sastojci, da se zamesi meko i nelepljivo testo. Uvija se u foliju i ostavlja 30 minuta u frižideru.
Ohlađeno testo se deli na dva dela da bi bilo lakše, jedan se ostavlja u frižider, a drugi se razvija između dva papira debljine oko 3-4 mm.
Marcipan se zamesi rukama da omekša, a nakon toga se razvija oklagijom. Stavlja se šablon po izboru i seku se figure za pola keksa, na primer oko 10 komada. Jedna figura se stavlja preko testa i oštrim šišom mu se ocrta oblik.
Testo se ostavlja u frižideru da se stegne 10-15 minuta, a nakon toga se okruglim kalupom, oko 7, 5 cm, po izboru je, iseče keks. Ponovo se ostavlja da se ohladi, dok se ne zagreje rerna.
Keks se ispeče u rerni na 170 stepeni bez šablona od marcipana, samo nacrtano, oko 10 minuta. Ohladi se potpuno.
Bela jestiva boja se rastvara sa kapljicom vode. Oštrim štapićem se stavlja boja preko polovine figura iscrtanih šablonom od marcipana, a druge figure se zalepe istopljenom čokoladom.
Bojom se crtaju i preko figure od marcipana željeni oblici (može da se crta i sa kakaom rastvorenim sa kapljicama vode).
Na pola keksa se pomoću istopljene čokolade zalepi šablon od marcipana, a drugi se samo crtaju bojom. Neki keksići mogu da se zalepe čokoladom dva po dva.