Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Čokoladni keks sa mačom

Čokoladni keks sa mačom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2193k218
Čokoladni keks sa mačom
Fotografije: marcheva14
1 / 4
02/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
23 min.
Porcije
24
"Sreća je upravo u malim gestovima, koji život ljudi oko nas čine lepšim, zato - počastite se čokoladnim keksom sa mačom"

Potrebni sastojci

  • maslac - 100 g, sobna temperatura
  • šećer u prahu - 80 g
  • žumanca - 2 komada
  • brašno - 180 g, belo
  • kakao - 20 g
  • soda bikarbona - 1/8 kašičice
  • so - prstohvat
  • Krem
  • beli kuver - 100 g
  • čaj mača - 15 g
  • šećer u prahu - za posipanje + čaj mača
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 170 stepeni;

Ravna posuda za pečenje pokrivena papirom za pečenje.

Maslac, prstohvat soli i šećer se mute u krem. Dodaju se žumanca i ponovo se mute dok se potpuno ne upiju.

Brašno, soda i kakao se dodaju kroz cediljku.

Rukom se zamesi testo, uvija se u foliju i ostavlja se u frižider 10-15 minuta.

Ohlađeno testo se razvija između dva papira za pečenje - oko 2-3 mm.

Iseče se keks okruglim kalupom od 5 cm.

Poređaju se u posudu za pečenje na papir za pečenje. Peče se na 170 stepeni oko 8-10 minuta.

Izvade se, ohlade se potpuno i stavlja se krem između dva keksa.

Sprema se krem tako što se na pari istopi čokolada, sklanja se sa ringle i dodaje se čaj mača. Meša se dok se ne dobije apsolutno gladak krem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: