Način pripreme
Pripremite puding sa kremom prema uputstvu na pakovanju i ostavite pokriven providnom folijom da se ohladi.
U posudi mikserom umutite pavlaku i šećer u prahu, ali da ne bude sa čvrstim vrhovima, nego mekim.
Pomešajte u delovima sa hladnim pudingom i mutite mikserom dok ne dobijete mekan krem.
Posle 3-4 jagode srednje veličine operite, osušite i isecite na male komade. Dodajte u krem, ponovo pomešajte sastojke.
U mali, pravouaoni pleh, ja sam korisitla za jednokratnu upotrebu, na dno sipajte 2-3 supene kašike krema.
Poređajte 1 red keksa, potopite u sveže mleko, odozgo namažite kremom sa jagodama, drugi red keksa, krem i treći red keksa, završite kremom.
Odozgo ukusnu tortu od keksa pospite rendanom crnom čokoladom i ukrasite po ukusu komadom jagode i listovima sveže mente za svežinu.
Ostavite u frižideru bar 2-3 sata.
Jednostavnu tortu sa keksom i jagodama servirajte isečenu na kockice!
Jednostavan recept, a ukus je odličan!
Neka vam je slatko!