Način pripreme
Operite džigericu i očistite je od krvnih sudova. Isecite na krupnije komade i prelijte svežim mlekom (mleko treba da je pokriva). Mleko treba da bude hladno.
Ostavite džigericu da odstoji u svežem mleku 1-2 sata na hladnom. Kad džigerica odstoji potrebno vreme, ocedite dobro tako što stavite u đevđir.
Umutite jaja sa pivom i belim brašnom. Lepo umutite. Nemojte stavljati so.
U drugoj posudi pomešajte kukuruzno brašno sa malo soli, bibera i kumina.
Pripremite i treću posudu, samo sa belim brašnom.
Potopite komade džigerice prvo u čisto belo brašno, nakon toga u smesu za pohovanje - od jaja, piva i belog brašna, i na kraju u kukuruzno brašno sa začinima. Pržite u ugrejanoj masti dok ne dobije zlatnu boju).
Pazite, zato što prska. Izvadite ih na ubrus da se ocedi višak masti.
Servirajte na svežoj zelenoj salati i sa posudicom mlečnog topinga.
Prijatno!