Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Grickalice uz pivo»Pohovana svinjska džigerica sa svežim mlekom

Pohovana svinjska džigerica sa svežim mlekom

ZoriZori
Guru
8932865k
Pohovana svinjska džigerica sa svežim mlekom
Fotografije: Zori
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Tajna sočne džigerice je otkrivena, zato da se počastimo jednim pivom i da probamo kako je ispala ova pohovana džigerica sa svežim mlekom"

Potrebni sastojci

  • svinjska džgerica - 400 g
  • sveže mleko - 400 ml
  • za pohovanje
  • brašno - 2 - 3 supene kašike, belo
  • jaja - 1 komad
  • pivo - 60 ml
  • brašno - belo, da se uvalja
  • biber
  • kumin
  • so
  • kukuruzno brašno - da se uvalja
* merne jedinice

Način pripreme

Operite džigericu i očistite je od krvnih sudova. Isecite na krupnije komade i prelijte svežim mlekom (mleko treba da je pokriva). Mleko treba da bude hladno.

Ostavite džigericu da odstoji u svežem mleku 1-2 sata na hladnom. Kad džigerica odstoji potrebno vreme, ocedite dobro tako što stavite u đevđir.

Umutite jaja sa pivom i belim brašnom. Lepo umutite. Nemojte stavljati so.

U drugoj posudi pomešajte kukuruzno brašno sa malo soli, bibera i kumina.

Pripremite i treću posudu, samo sa belim brašnom.

Potopite komade džigerice prvo u čisto belo brašno, nakon toga u smesu za pohovanje - od jaja, piva i belog brašna, i na kraju u kukuruzno brašno sa začinima. Pržite u ugrejanoj masti dok ne dobije zlatnu boju).

Pazite, zato što prska. Izvadite ih na ubrus da se ocedi višak masti.

Servirajte na svežoj zelenoj salati i sa posudicom mlečnog topinga.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: