bonapeti.rs»Saveti»Zašto frižider zuji?

Zašto frižider zuji?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
1473
Zašto frižider zuji?

Frižider je kućni aparat koji je prisutan u svakom domaćinstvu. Pomoću njega čuvamo svoju hranu i štitimo je od kvarenja. Osim za čuvanje roka trajanja prehrambenih namirnica, frižider uspeva da ohladi jela koja volimo da jedemo hladna, ili pića koja su preterano topla.

Najčešći problem povezan sa prisustvom ovog uređaja u kući je buka koju proizvodi. Često zvuci frižidera mogu da budu preterani, a kao rezultat toga da izazovu nelagodnost, razdražljivost ili nesanicu.

Ukoliko ova buka počne još sa instaliranjem uređaja, onda uzrok može biti u samom modelu, karakteristikama i funkcijama. Zbog toga se preporučuje da izvršite proučavanje pre slične investicije. Ukoliko buka nastane odjednom, evo koji su najčešći uzroci za ovu pojavu:

Pogrešna lokacija. Ovo je jedan od glavnih uzroka zujanja frižidera. U ovom slučaju zvuk podseća na zveckanje. To znači da ste verovatno stavili uređaj blizu nameštaja ili zida. Moguće je i prosto da postoje predmeti na preterano bliskom rastojanju. Tada nastaju vibracije u frižideru koje stvaraju iritantnu buku.

Agregat za hlađenje. Ukoliko vaš frižider poseduje agregat za hlađenje koji je uključen, onda najverovatnije on stvara buku. U ovom slučaju zvuk je laganiji i podnošljiv.

Kompresor. Ovo je obično element frižidera koji stvara buku. Kompresor ispušta jak zvuk kada stvara hladnu temperaturu. Ukoliko ste kupili frižider sa dva kompresora, onda će zbog toga zvuk biti duplo jači.

Instalacija. Čest uzrok buke frižidera može da bude nepravilno instaliranje uređaja. Zbog toga se uverite da li ste dobro pričvrstili nožice uređaja.

U ovom članku pak možete videti Savršenu temperaturu zamrzivača i frižidera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji