Kako da uklonite miris mulja kod riba tokom kuvanja

Kako da uklonite miris mulja kod riba tokom kuvanja

Sveža riba se prepoznaje po bistrim i sjajnim očima, crvenim škrgama, a njeno meso je belo, elastično i čvrsto. Takođe, kod pritiska prstom, mesto koje je pritisnuto se vrlo brzo vraća u prvobitni položaj.

Stomak sveže ribe nikada nije naduven i telo ima osobeni sjaj.

Riba je izuzetno korisna. Ona sadrži vitamin A, D, B1, B12, B6. Takođe sadrži jod i fluor, veoma važne elemente za ljudski organizam.

Mnogo ukusnih riba, kao što je, naprimer, šaran, omiljene su svima, ali njihov miris mulja, jer su većinom iz jezera, ponekada može da odbije mnogo ljubitelja ribljih specijaliteta.

Kako da uklonimo miris mulja iz ribe kod kuvanja?

Ako riba ima neprijatan miris mulja, dobro je da taj miris uklonite pre kuvanja.

Niko ne voli da jede ribu koja ima miris mulja. Ovaj miris možete da uklonite veoma brzo i lako.

Kako bi se uklonio neprijatni miris mulja iz ribe, ona treba da se očisti i dobro opere i da se ostavi nekoliko sati potopljena u vodu sa sirćetom.

U sirće treba da stavite 2-3 lista lovorovog lista, nekoliko zrna bibera i grančicu majčine dušice. Voda sa sirćetom treba da pokrije celu ribu.

Ako imate vremena, možete da ostavite ribu preko cele noći u vodi.

Nakon toga je riba spremna za pripremu.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji