Bonapeti.rs»Saveti»Zbog čega je zelena salata ponekad gorka?

Zbog čega je zelena salata ponekad gorka?

Zbog čega je zelena salata ponekad gorka?

Mnogi povezuju salatu sa karakterističnim gorkim ukusom, koji ostaje na nepcu dugo nakon što je salata sažvakana i pojedena. U stvari, suprotno uobičajenom mišljenju, zelena salata nije gorka zbog toga što je stara, već zbog toga što izlučuje vrstu „mleka“ i zbog ove karakteristike im je dat i njihov latinski naziv.

Gorki elementi u salati imaju izuzetno dobar uticaj na zdravlje organizma. Oni kroz složene biohemijske reakcije i mehanizme ubrzavaju metabolizam i olakšavaju oslobađanje od toksina iz tela.

Ako ste ipak u grupi ljudi, koji ne vole gorak ukus salate, dovoljno je samo da listove salate potopite u vrelu vodu na 30 sekundi, a nakon toga da ih ostavite da odstoje još 10 minuta u hladnoj vodi.

U stvari, gorki elementi u salati imaju veoma pozitivan uticaj na zdravstveno stanje organizma. U složenom biohemijskom procesu ubrzavaju razmenu materija i olakšavaju izbacivanje toksičnih ostataka od hrane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni