Brze i lake prlenke

05/03/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Brze i lake prlenke su klasika. Zaslužuju da budu deo svačije trpeze!"
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 336
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 400 g
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 kašike
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • brašno - 700 g
  • kravlji sir - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite testo od prosejanog brašna, jajeta, sode bikarbone umućene u kiselom mleku, soli i ulja. Zatim podelite na 8 loptica.

Svaku lopticu razvijte, pa razvucite malo rukama, da dobijete malu okruglu koru. U sredinu stavite mrvljen sir i krajeve testa spojite, tako da dobijete oblik pisma.

Okrenite naopako, da vam ravna strana bude gore, pa blago razvijte testo.

Pecite na roštilju ili u tiganju, koji ste premazali maslacem.

Kad ih ispečete, prlenke premažite sa malo maslaca i posipajte malo šarene soli preko.

Brzo i ukusno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija