Način pripreme
1. Krompir oljuštiti i naseći na tanke kriške. Upržiti na maslinovom ulju. Posoliti. Iscediti suvišnu masnoću i ređati u dubok pleh.
2. Luk sitno naseckati i pržiti dok ne porumeni. Dodati sitno naseckanu papriku. Dodati i sitno naseckan paradajz i mleveno meso, pa sve pržiti 5 minuta, a meso pritom pritiskati viljuškom.
3. Dodati origano i so. Dodati i paradajz pire i pržiti 20 minuta na srednjoj temperaturi. Smesom preliti krompir.
4. Plavi patlidžan naseći na kriške. Posoliti i ostaviti kriške 15 minuta da se iscedi gorak sok. Oprati i upržiti sa obe strane do zlatne boje.
5. Pripremiti bešamel sos na sledeći način: 2 kašike brašna urpžiti sa 50 g maslaca. Dodati sveže mleko i sos kuvati na tihoj vatri uz neprestano mešanje.
6. Skinuti sa ringle i dodati 2 jaja. Ovim sosom preliti plavi patlidžan i odozgo posuti narendanim kačkavaljem. Peći 1 sat na 180 stepeni.