Torta od keksa sa pavlakom

12/07/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1450
"Klasika - keks, pavlaka, bombona i mnogo onih koji žele da probaju našu novu tortu "
Priprema35 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano829
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 litar
  • skrob - 1 pakovanje (čokolada)
  • keks - 2 velika pakovanja obična (dupla)
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • šećer u prahu - za posipanje
  • bombone - Rafaelo ili neke po vašem izboru
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi pomešamo sveže mleko sa skrobom, promešamo dobro žicom dok se skrob ne rastvori.

Podelimo smesu na dve polovine - jednu za lepljenje keksa, a drugu za prelivanje (po želji možete da povećate dozu s dva skroba i 2 kašike svežeg mleka). Stavljamo jedan deo smese na ringlu dok se ne zgusne.

U kalup za tortu stavljamo hartiju za tortu i počnemo da ređamo keks uspravno, od spolja prema unutra, lepimo jedan za drugi dok ne napunimo kalup.

Stavljamo i drugu polovinu smese na ringlu dok se ne zgusne i prelivamo odozgo keks, zaglađujući špatulom.

Mutimo slatku pavlaku, izvadimo tortu iz kalupa i mažemo je sa svih strana, zagladimo je nožem. Špricem pravimo 6-8 zrakova (kao sunce). Na prazno mesto ređamo bombone (između zraka).slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija