Slatka salama sa tahinijem

14/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3114
"Mi ćemo vam pokazati najbolji recept za domaću slatku salamu, a vi ćete nas počastiti ne sa jednim već sa dva parčeta "
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano445
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 2 paketa
  • maslac - 1 komad
  • tečna čokolada - 100 g
  • tahini - 2 kašike
  • viski - 4 kašike
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • kakao - 2 kašike
  • pavlaka - 100 ml, tečna
  • lešnici - 2 kašike, istucani
  • šećer u prahu - 1 kašičica, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se namrvi keks na sitno. U posudi se zagreva pavlaka, dodaje se maslac, tečna čokolada i šećer u prahu. Promeša se, sklanja se sa ringle da ne zagori.

Keks se pospe viskijem za aromu, sipamo smesu od pavlake, namrvljene lešnike na sitno, tahini, kakao i sve se dobro promeša u lepljivu smesu.

Ako je još suva, pospite sa malo svežeg mleka ili vode. Preko prozračne folije, blago posute šećerom u prahu, kašikom se sipa keks smesa, oblikuje se u salamu, uvija se u rolat, krajevi se vezuju kao bombona.

Ostavlja se 1 sat u zamrzivaču - da se brže stegne, posle se izvadi i ostavlja u frižideru bar 3 sata, ali čak je i to malo vremena, jer se keks još mrvi.

Iseče se oštrim nožem na kriške i jede s apetitom. Najukusnije je sledećeg dana, ali ko će da čeka!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija