Način pripreme
Zajedno pomešajte griz i šećer.
Stavite sodu u kiselo mleko. Kada se aktivira dodajte je u suve sastojke. Dodajte vodu i izmešajte.
Dobijenu smesu sipajte u nauljenu tepisju. Odozgo stavite orahe.
Dobro bi bilo da ih poređate na određeno rastojanje tako da kada se kolač sa grizom seče u sredini parčeta bude orah.
Ispecite kolač u toploj rerni na 200°C otprilike 25 minuta.
Za to vreme pripremite sirup. Stavite šećer, vodu i cimet u šerpi. Kada počne da vri smanjite ringlu. Stavite sok od limuna i kriške limuna.
Kuvajte 10 minuta ili dok se ne dobije gust sirup. Ispečeni kolač se seče na komade.
Zaliva se toplim sirupom i unikatni preliveni kolač se ostavlja da se odmara.
Dobro ohladite gotov arapski preliveni kolač Harise.
Nije naše, ali vredi probati!
Komentari