Bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Ražnjići»Ražnjić od mini sipe i škampa

Ražnjić od mini sipe i škampa

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Ražnjić od mini sipe i škampa
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
29/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
6 min.
Ukupno
26 min.
Porcije
4
"Jedinstvene arome i preovlađujućeg morskog ukusa - ražnjić koji ćete dugo pamtiti"

Potrebni sastojci

  • mini sipa - 13 komada, očišćena
  • škampi - 8 - 10 komada
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - 3 kašike, sitno iseckan
  • limun - 2 komada
  • so - po ukusu, krupne ljuspe (ili obična, fina)
  • biber - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Istucajte beli luk i pomešajte ga sa sitno iseckanim peršunom i maslinovim uljem. Polovinim ove smese namažite sipe i iscedite polovinu limuna preko njih. Ostavite da odstoje tako minimum 30 minuta.

Škampe možete da oljuštite, a možete da ostavite i cele.

Nabavite drvene ražnjiće - 8 komada za nabrojanu količinu sastojaka.

Nabodite, ređajući sipu, škampe, opet sipu, škampe i na kraju završite sipom. Za bolju estetiku nižemo od početka do kraja štapića sa više sastojaka - 3 sipe i 2-3 škampa su dovoljni.

U tiganju na jakoj vatri pospite malo smese od belog luka i soli na dno i zapecite sa svake strane po 3 minuta svaki ražnjić.

Servirajte odmah posipajući ostatkom belog luka, peršuna i maslinovog ulja. (Stavite dodatno maslinovog ulja, ako vam se sviđa). Po želji pospite sveže mlevenim biberom.

Limun isecite na debele kolutove i garnirajte. Preporučujem da se konzumira dok je toplo, jer ponekad mini sipe budu blago žilave čim se ohlade.

Ovo je predjleo, lako za spremanje i efektnog izgleda. Predivno društvo za čašu belog vino.

Prijatno i za dobro trenutke oko stola!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: