Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Meze»Meze od brzih škampa na gril tiganju

Meze od brzih škampa na gril tiganju

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Meze od brzih škampa na gril tiganju
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Ukusno meze od škampa na gril tiganju koje vas neće terati da čekate zdravicu, jer se sprema veoma brzo"

Potrebni sastojci

  • škampi - 500 g, sveži, neoljušteni, srednji
  • so - 3 izdašna prstohvata, krupna
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Namažite dobro gril tiganj maslinovim uljem i zagrejte jaku vatru.

Pospite krupnom solju i stavite škampe, ostavljajući rastojanje između njih.

Stavite ih tek kad je tiganj dobro zagrejan i nikako pre toga.

Pecite, do odozdo ne postanu narandžasti i odmah okrenite i sa druge strane na kratko.

Potrebno je više od minut sa svake strane, da se ispeku, ali da ostanu krhki i nežni.

Prilikom dužeg pečenja škampi se isuše i gube svoj ukus. Zato je dobro da stavljate po manje u tiganj, da ne opada temperature, što bi ih opet presušilo.

Ponovite to i sa ostalim škampima.

Servirajte pečene škampe odmah, dok su topli i po želji garnirajte limunom.

Ovo je veoma brz i jednostavan način da servirate prefinjeno meze na vašoj trpezi, prirodnog ukusa plodova mora, a da ga ne zasene drugi sastojci ili začini.

Uživajte u morskom ukusu uz čašu hladnog belog vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: