bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Đumbir i med protiv raka

Đumbir i med protiv raka

NevenaNevena
Početnik
7
med

Lekovita svojstva meda poznata su hiljadama godina. On je poštovan još od strane drevnih grka i egipćana koji su ga kkoristili kao moćni lek protiv rana i opekotina.

U današnje vreme se otkriva sve više primena i koristi od ovog lekovitog prodizovda. Tako su otkrivene u istraživanjima sa miševima zaraženim ćelijama raka. Reszultati pokazuju zaustavljanje rasta tumora usled upotrebe meda. Pretpostavlja se da je takvo dejstvo i na čoveka.

Med sadrži flavonoide i antioksidanse, koji pomažu za smanjenje rizika nekih vidova raka i kardio-vaskularnih oboljenja. Smatra se da ima preventivna svojstva protiv kancerogenih materija, kao i antitumore. Istraživanja pokazuju da med sprečava slabljenje obolelih od raka.

đumbir i med

Među raznovrsnim tipovima meda, ima nekoliko specifinčnijih koji imajo prilično jak uticaj. Takvi su med Manuka sa Novog Zelanda i Israeli. Loša vest je što ekološki problemi i upotreba pesticida uništavaju čitave porodice pčela koje su izuzetno vežne ceo prirodan balans.

Za tip Manuka se zna, da može da ubije preko 250 bakterija. Naučnici smatraju da je za njegovo lekovito svojstvo zaslužno postojanje enzima oksidaza glukoza koji proizvodi vodoničnu kiselinu - antiseptik. Velika koncentracija šećera u enzimu uništava razvoj bakterija.

Med Israeli deluje veoma dobro protiv sporednih efekata koji nastaju usled hemoterapije. Održava imuni sistem, vraća snagu i izdržljivost orgganizma veoma brzo.

đumbir

Osim meda antikancerogeno dejstvo ima i đumbir. Njegov uticaj takođe je dokazan eksperimentima na miševima koji imaju rak. Ona pokazuju da đumbir ubija ćelije raka na dva načina. Tera ih da se samounište i "samopojedu"

Đumbir može da pomogne u borbi sa ćelijama raka koje su stvorile otpornost na hemoterapiju i vratile se lečenju bez oštećenja zdravih.

Ima jedan veoma lak narodni recept koji uključuje oba proizvoda i koji se koristi za lečenja raka.

Da je spremite potrebno vam je 1-2 kg meda i 2 velika korena đumbira.

Nastružite koren i pomešajte ga sa medom. Uzimajte svako dan 3-4 puta po jednu kašiku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest