Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Postani pametna domaćica uz pomoć saveta Džejmija Olivera!

Postani pametna domaćica uz pomoć saveta Džejmija Olivera!

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
161
7 od 13 Fotografije
7. Da bi korica pileta bila hrskavija, Džejmi predlaže da umesto štetnog prženja uradite sledeće - pomešajte stari hleb, ruzmarin, malo belog luka, so i brašno u blenderu. Treba da se pretvori u mrvice - u smesu dodajte maslinovo ulje i malo vode, tako da se dobije kašica. Ispecite meso na 190 stepeni oko 20 minuta, posle uvaljajte svako parče u ovu smesu, pospite dobro prčiće prezlama i dopecite. Neophodno im je još 40 minuta u rerni;

Džejmi Oliver opušteno može da bude nazvan kuvar s misijom. Njegova želja je da nauči ljude kako mogu da se hrane zdravije i istovremeno ukusno. On daje i bezbroj saveta kako da se brinemo za domaćinstvo, a da ne trošimo mnogo para i da se ne dešava da bacamo hranu.

Ostaci povrća mogu da se kombinuju u jednoj neobičnoj salati - stavite šta vam je preostalo. Jedini uslov je da povrće može da se jede sirovo - brokoli, paradajz, kupus, luk, zelena salata. Promešajte ih dobro i začinite dresingom od engleskog senfa, malo soli i bibera. Dodajte po ukusu sirće i maslinovo ulje.

U galeriji gore ćete naći i ostale neprocenjive savete raznobojnog Džejmija Olivera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni