Da li mrzite trenutak kada vam se suprug vrati sa bogatim ulovom ribe, a vi ne možete da se radujete sa njim u tom srećnom danu, zato što znate šta vas posle čeka. Evo nekoliko fora, koji će olakšati prethodnu pripremu ribe za večeru:
- Krljušt će se lakše skunuti ako prethodno namažete ribu sirćetom;
- Daska, na kojoj ćete raditi, treba da bude posuta solju, da riba ne bi klizila;
- Naprskajte riblje meso sokom od pola limuna, pre nego što ga posolite;
- Ako je meso tamno - znajte da vam večera neće biti baš dijetalna. Tamne ribe imaju dosta kalorija;
- Prepoznaćete da li je riba dobro pečena, kad povučete peraja na leđima i ako ostanu cela, znači da je vreme da se servira;
- Kada operete posudu u kojoj je bila riba, obično ostaje prepoznatljiv miris. Kako biste ga odstranili, skuvajte malo čaja. Drzga varijanta je da sud obilno pospete solju i potopite u vodu bar na jedan sat;
- Ako cela soba neprijatno miriše i želite da se vazduh pročisti brzo i lako, stavite na ringlu posudu sa kipućom vodom i stavite nekoliko kapi lavande;
- Neprijatan miris sa ruku možete skinuti, tako što ćete ih natrljati solju i posle toga operite,
- Ako ugrejete dimljenu ribu nekoliko minuta u rerni, njen ukus će biti kao kod sveže ribe.
Nadamo se da ste naučili nešto novo i korisno, i da vam čiščenje i priprema ribe, pre nego što dođe trenutak za njeno pečenje, neće biti toliko neprijatno.
Komentari